Responsive Joomla Templates by BlueHost Coupon

Cum ne curatam colonul, pierdem in greutate si scadem colesterolul si glicemia

Created: Monday, 02 November 2009 Last Updated: Thursday, 16 January 2014 Written by irina

Este "la moda" curatarea colonului cu diverse produse, mai scumpe sau mai ieftine.

Fireste ca este bine sa curatam colonul, dar ce anume sa alegem dintre multitudinea de produse? Principalul constituent al acestor produse sunt taratele de psyllium, o planta inrudita cu patlagina si care creste in India, Iran (plantago blond sau Plantago ovata) si bazinul mediteranean si Orientul Mijlociu (plantago negru sau Plantago psyllium, Plantago indica) . Aceste tarate au un continut de fibre mult mai mare decat taratele de cereale.  Aceste fibre au proprietatea de a absorbi de mai multe ori greutatea lor in apa formand un mucilagiu. 

La o ora dupa ce au fost luate taratele de psyllium apare o stare de satietate, care dureaza pana la 6 ore (Turnbull & Thomas, 1995).

In afara de acest constituent principal, in produsele carora li se face reclama pentru curatarea colonului au fost adaugate si alte plante care sa amplifice aceasta curatare sau sa produca alte efecte secundare, asa ca pana la urma criteriul principal de alegere ramane diferenta de pret.

 

Ce va recomandam:

In primul rand tarate Psyllium, cantitate 150g, pret aprox. 8 lei, pe care le gasiti la plafar si care asa cum am spus mai sus sunt ingredientul principal in produsele de curatare a colonului. Taratele se pot amesteca cu macerate la rece din plante care sa le amplifice efectul (la indicatia medicului) sau cu apa. 

 

Daca totusi preferati un produs care sa fie testat si caruia sa i se faca publicitate puteti alege Lepicol, care contine Psyllium Husks, Fructooligozaharide, Lactobacillus si Bifidobacteria. Cantitate: 180g, pret aprox. 23 lei.

 

PSYLLIUM

 

Indicatii: 

- combate constipatia, reduce colesterolul sangvin (daca se respecta un regim sarac in grasimi);

- secundar: scade nivelul glucozei din sange (prin faptul ca nu permite absorbtia ei in intestin); trateaza diareea; ajuta in caz de colita ulceroasa si sindrom al colonului iritabil.

 

Mod de administrare: 

Trebuie sa bem 8-10 pahare de lichide pe zi atunci cand luam psyllium ca sa evitam obturarea intestinelor.

Taratele de psyllium se amesteca cu apa si se iau imediat.

Semintele de psyllium se lasa la inmuiat timp de cateva ore inainte de a fi consumate.

Cresteti cantitatea de psyllium pe care o luati ziclnic in mod gradat ca sa permiteti corpului sa se obisnuiasca cu nivelul crescut de fibre.  

 

Atentie: in cazul diabetului automedicatia poate duce la probleme grave de sanatate. De aceea atunci cand luam un tratament care are ca efect modificarea glucozei din sange este necesar sa ne verificam glicemia indeaproape.  De asemenea este necesar sa avertizati medicul ca sa poata sa modifice, daca este necesar, administrarea medicamentelor hipoglicemiante clasice.

De asemenea si in cazul unor afectiuni ale colonului nu luati aceste produse fara sa consultati medicul. 

 

 

 

Hits: 20675