Responsive Joomla Templates by BlueHost Coupon

Deodorantele ne pun in pericol sanatatea?

Created: Thursday, 05 November 2009 Last Updated: Thursday, 16 January 2014 Written by irina

Sarurile de aluminiu continute in multe dintre deodorante si antiperspirante sunt presupuse ca ar fi unul dintre factorii care provoaca cancerul la san.

Deodorantele "clasice" nu impiedica transpiratia, nu sunt decat parfumuri cu un miros placut. Deodorantle antiperspirante in schimb blocheaza transpiratia "astupand" glandele sudoripare, mai exact limiteaza secretia de transpiratie a organismului datorita sarurilor de aluminiu care "astupa" glandele sudoripare. 

Un studiu realizat la Universitatea Northwestern din Chicago, pe un grup de 437 de femei a aratat ca cele care foloseau antiperspirant cel putin de 2 ori pe saptamana si se radeau cel putin o data pe saptamana au avut cancer la san la cu aprox. 15 ani mai devreme decat cele care nu faceau aceasta. Si aceasta deoarece este posibil ca faptul de a te rade la subrat si apoi sa folosesti un deodorant cu aluminiu sa creasca absorbtia de aluminiu in organism. 

Sunt si studii care arata ca nu este sigur ca folosirea aluminiului produce cancerul. 

Totusi cel mai bine este sa evitam folosirea deodorantelor cu aluminiu si sa gasim alternative naturale.

Iata cateva variante pe care puteti sa le incercati si sa vedeti daca sunt suficient de eficiente in cazul dumneavoastra:

 

Piatra de alaun. Este un cristal care se umezeste si apoi se aplica pe piele. Se comercializeaza doua tipuri de piatra de alaun, una naturala care se identifica sub numele de "potasium alaun" si alta sintetica numita "amoniac alaun". Bineinteles ca este indicat sa folositi piatra de alaun naturala care este si mai eficienta. 

 

Lipicioasa - o planta medicinala. Ceaiul de lipicioasa are o puternica aroma florala si elimina mirosul de transpiratie. Acest ceai este indicat si in eczeme sau boli de piele sub forme de comprese.

 

Uleiurile volatile naturale. Acestea au efect antibacterian si antiparazitar. Punem in apa cateva picaturi de ulei volatil si il pulverizam ca pe un deodorant obisnuit (nu se pun uleiurile direct pe piele pentru ca pot sa o arda).

O alta reteta: 100ml apa distilata, 4 lingurite de alcool de 50 de grade, 20-30 picaturi de uleiuri esentiale.

Hits: 4110