Responsive Joomla Templates by BlueHost Coupon

Dioxina si vascoza din tampoane, cauza a cancerului la femei

Created: Friday, 09 April 2010 Last Updated: Thursday, 16 January 2014 Written by irina

O femeie foloseste in timpul vietii aprox. 11400 tampoane, de aceea este importanta compozitia acestora.

 

Tampoanele obisnuite sunt fabricate din bumbac si raion (vascoza). Vascoza este o fibra sintetica fabricata din pulpa de lemn. La fabricarea vascozei apare un sub-produs numit dioxina. Cantitati mici de dioxina se gasesc in fibrele de vascoza.

In 1994, Agentia de Protectie a Mediului din SUA (EPA) a elaborat un raport in care se mentiona ca dioxina provoaca cancer la animale si probabil in consecinta si la oameni. Un studiu a aratat ca 80% dintre maimutele expuse la dioxina s-au imbolnavit de endometrioza si cu cat expunerea la dioxina a fost mai mare cu atat boala a fost in forme mai avansate. Doua maimute au murit de endometrioza.

 

Din cauza poluarii, dioxina se gaseste in apa, aer si pamant. De aceea urme de dioxina se pot gasi in diferite produse, chiar daca acestea nu au fost expuse in mod direct si este important sa reducem pe cat posibil acumularea in organism a acesteia.

 

Am citit pe internet despre un experiment simplu, pe care l-am si verificat dupa cum vedeti in poze. Am luat 2 tampoane, unul din bumbac organic 100% - dimensiune normal - si unul obsinuit, care contine vascoza - dimenisune mini.

Le-am pus pe fiecare intr-un pahar cu apa, in poza de mai jos sunt tampoanele imediat dupa ce au fost introduse in pahare.

 

 

Dupa ce l-am pus in apa pe cel obisnuit, am putut observa imediat fibre care pluteau in apa. La Masmi tamponul si-a marit volumul, dar fara sa apara fibre in apa sau sa se desprinda din el, suprafata lui a ramas compacta.

 

Dupa 2 ore, tamponul Masmi nu si-a modificat in nici un fel suprafata si nu s-au desprins fire din el. In schimb, din tamponul obisnuit cu vascoza si bumbac au inceput sa  se desprinda mai multe fire.

 

Tampon Masmi:

 

 

Tampon obisnuit cu vascoza si bumbac:

 

 

Deci daca pe cutie scrie "produs bio" sau "natural"  nu este suficient, trebuie sa citim cu atentie si compozitia produselor.  Substantele chimice se pot ascunde in spatele unui cuvant placut cum este "parfum" si care de fapt poate sa ascunda o multime de substante care sa provoace iritatii sau alergii.

Tampoanele interne din bumbac organic nu contin clorina sau dioxina si au un val de protectie care nu permite ca la extragerea tamponului din corp sa ramana fibre in interior. In plus, o utilizare indelungata de produse cu substante chimice nu este de dorit.

Sa nu va asteptati ca produsele naturale sa fie identice ca cu cele clasice cu chimicale si vascoza. Bumbacul totusi nu are aceleasi proprietati cu vascoza sau plasticul :)

Daca pornim cu ideea "sanatatea inainte de bani"  si ca mai putin de 10 lei in plus cheltuiti pe luna nu reprezinta o suma asa de mare (de fapt chiar putem sa ajungem sa economisim banii pe care i-am da ulterior la analize si tratamente), atunci va recomandam produsele Masmi, produse numai din bumbac, atat in interior cat si in exterior, pe care le gasiti in magazinele de mai jos.

Daca detineti un magazin sau o farmacie si doriti sa comercializati tampoanele si absorbantele Masmi va rugam sa ne contactati pentru lista de preturi, This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it., tel. 0720.530.224

 

 

 

 

 

 

 

 

Hits: 7395