Responsive Joomla Templates by BlueHost Coupon

Soia, fasolea si menopauza

Created: Wednesday, 14 July 2010 Last Updated: Thursday, 16 January 2014 Written by irina

Soia este consumata intern in terapia simptomelor legate de premenopauza si menopauza, colesterol, endometrioza.
Daca in Europa opt femei din zece au simptome caracteristice menopauzei, in Japonia, doar doua din zece, iar in China doar 14% dintre femei.
Soia (si fasolea de asemenea) contine molecule specifice numite fitoestrogeni, aceste substante au o structura asemanatoare cu cea a estrogenilor umani.

De asemenea, conform unui studiu aparut in martie 2008 in Japonia, consumul regulat de soia sub forma de alimente  are efect preventiv in cancerul de san. Femeile care au nivelul de genisteina ridicat, un isoflavon continut in soia, sunt mai putin expuse la cancerul la san decat  femeile care au un nivel scazut, conform Centrului National al Cancerului din Tokyo.
Studiul a fost efectuat in Japonia pe 25000 de femei cu varste cuprinse intre 40 si 49 de ani timp de 10 ani si jumatate, si a urmarit consumul de soia in diferite forme (tofu, supa miso etc.).  Acest studiu a aratat ca femeile cu un nivel crescut de genisteina consumau aprox 150g de alimente de soia zilnic si riscul de aparitie a cancerului la ele este de 3 ori mai mic decat la celelalte.
Studiul a aratat ca consumul excesiv de genisteina, mai ales sub forma de complement alimentar, poate din contra sa creasca riscul cancerului la san (de aceea si sunt contraindicate alimentele pe baza de soia in cancerul la san).

Un alt studiu a aratat ca femeile care consuma in mod regulat produse pe baza de soia prezinta de 3-4 ori mai putin riscul de atac sau criza cardiaca.

Totusi nu a fost demonstrat daca alimentatia bazata pe soia la femeile occidentale aflate la menopauza (adica o alimentatie care sa dureze doar cativa ani) are efecte pozitive. Totusi soia reprezinta un aliment sanatos si daca nu abuzati, cu siguranta nu poate sa produca efecte negative.




Hits: 2846