Responsive Joomla Templates by BlueHost Coupon

Lumanarile din parafina emit chimicale toxice

Created: Thursday, 09 September 2010 Last Updated: Thursday, 16 January 2014 Written by irina

Revista Que Choisir - Franta, a testat 35 de produse: deodorante pentru camere, lumanari, bete parfumate si alte parfumuri de interior. Din cele 35 de produse, 5 au fost determinate ca fiind deosebit de nocive pentru sanatate si ar trebui sa poarte mentiunea "poate provoca cancer".
Nici unul dintre cele 35 de produse nu este inofensiv: "sa arzi betisoare parfumate este aproape la fel ca si cum ai respira gaze de esapament".
Lumanarile fabricate cu parafina, un derivat din petrol, elimina in timpul arderii stiren, naftalen (posibil cancerigen), formaldehida (cancerigen) si substante alergene.
Pe etichetele acestor produse care contribuie la poluarea aerului nu este obligatoriu sa fie trecute toate substantele din compozitie.
Doua produse bio nu au trecut nici ele testul: desi nu sunt cancerigene, ele contineau un produs puternic alergen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De asemenea, cercetatorii de la Universitatea de Stat din Carolina de Nord au realizat un studiu prin care au aratat ca lumanarile pe baza de parafina emit chimicale toxice (toluen si benzen).  In schimb lumanarile din ceara de albine sau lumanarile din ceara de soia sunt sanatoase.
Aprinderea mai multor lumanari din parafina intr-un spatiu inchis poate provoca probleme si agrava astmul, cauza simptome alergice si irita tractul respirator.

Conform European Respiratory Journal, aerul din biserici depaseste gradul de poluare permis pentru aerul din exterior. De exemplu, in aerul din catedrala din Maastricht, dupa simularea unei ceremonii religioase, particulele PM 10 erau de 20 de ori mai multe decat maximul admis.

 


Hits: 3611