Responsive Joomla Templates by BlueHost Coupon

Varza calita in tigaia de fonta

Created: Friday, 18 January 2013 Last Updated: Thursday, 16 January 2014 Written by irina

Inca mai gasim varza romaneasca in piata, desi suntem in luna ianuarie...

Este o reteta dietetica, cu extrem de putin ulei si fara sare. Timp de realizare: 30 minute.

Pentru 2-3 persoane:

- aprox. 1 kg varza;

- 1 lingurita de ulei (puteti pune si mai mult daca va place mai uleioasa);

-  condimente: marar, cimbru, piper;

- optional: suc de rosii.

Se taie varza marunt. Tigaia o punem pe ochiul cel mai mic al aragazului si cu focul dat cat

mai mic. Incalzim tigaia (unsa cu putin ulei), 2-3 minute.

Adaugam varza, dupa cum ati vazut in poza eu am pus pana sus, pentru ca scade foarte mult si

iese foarte buna :)

 

Punem capacul, amestecam din cand in cand si adaugam putina apa daca este nevoie.

Gustam fara grija, deoarece temperatura este foarte scazuta, nu o sa ne frigem la limba :)

Cand este aproape gata, adaugam sucul de rosii, condimentele, sarea (daca dorim).

Eu o fac fara sare si fara suc de rosii, gustul mi se pare minunat asa simplu.

Am prajit si un ou, desi prajit este mult spus, pentru ca uleiul era numai cel natural de pe tigaie.

Pofta buna!

 

 

Hits: 2167