Responsive Joomla Templates by BlueHost Coupon

Bame

Created: Tuesday, 30 December 2008 Last Updated: Thursday, 16 January 2014 Written by irina

1 kg bame

50ml otet de mere

1 ceapa, 1 ardei, 5-6 rosii mari

patrunjel verde

Se curata cotorul bamelor cu cutitul, astfel incat sa aiba o forma de creion, fara sa se ajunga la partea cu samburi.

 

 

Intr-o cratita se pun 50ml otet (de mere sau de care aveti) cu 50 ml apa si cand fierb se pune jumatate din cantitatea de bame si se amesteca cu o lingura de lemn, se scot cu o spumiera cand isi schimba culoarea si se pun intr-un castron. Apoi se pun si restul bamelor si procedam la fel.

 

Se spala bamele cu apa ca sa nu ramana gust de otet si se inabusa din nou pe foc cu 3-4 degete de apa. cu capacul. pus.

Se face separat un sos din 1 ceapa, 1 ardei, 5-6 rosii mai mari. se calesc ceapa si ardeiul taiate marunt in ulei si apa cand sunt aproape gata se adauga rosiile date pe razatoare. cand e gata se adauga patrunjelul.

 

 

Se amesteca bamele care mai au ramas inca cu putina apa si sosul si se mai fierb cateva minute.

 Si in farfurie:

 

Hits: 2854