Responsive Joomla Templates by BlueHost Coupon

Chec

Created: Friday, 16 January 2009 Last Updated: Thursday, 16 January 2014 Written by irina

Reteta este din "Carte de bucate" de Silvia Jurcovan, singura diferenta fata de reteta este ca am folosit zahar invertit.

Redau mai jos ingredientele necesare asa cum apar in cartea de bucate:
6 oua mari (60g bucata) sau 3 oua si 3-4 albusuri, ramase de la alte preparate (pastrate la congelator, inghetate)
200g zahar
100 ml untdelemn
100 ml apa
15 ml rom
240 g faina (sau 200g faina si 60 g nuci macinate sau 200 g faina si 20g cacao cernuta)
50g nuci taiate felii groase
o lingurita cu varf gem din coji de portocale sau numai coaja rasa de lamaie si portocala
un plic de zahar vanilat
un varf de lingurita de sare

Cantitatile de mai sus sunt pentru 2 tavi de chec.

Am amestecat faina cu nuca si cu smochinele taiate felii.
Am batut albusele spuma.
Am preparat zaharul invertit (din 200g zahar, 100ml apa, un vf. de cutit de sare de lamaie).

Am batut albusele spuma pentru ca se lasasera si am adaugat "romul (care umfla spuma) in acelasi timp cu siropul clocotit, turnat in suvoi subtire, atand mereu cu telul, pana cand se termina siropul si se umfla bine albusul."  

Asa arata albusurile dupa ce le-am amestecat cu siropul si romul:

 

Am adaugat galbenusurile, untelemnul si am amestecat prin rasturnare de 4-5 ori.
Apoi am adaugat toata faina, amestecand tot prin rasturnare. Compozitia ramane spumoasa si se rastoarna in tavi.

 

Cuptorul este deja incalzit si se coc la foc mijlociu aprox. 30 min. Nu se deschide cuptorul 20 min.

 

Nota: daca albusurile nu au fost bine batute se poate pune un plic de praf de copt.

Hits: 4601