Responsive Joomla Templates by BlueHost Coupon

Tort de nuca

Created: Saturday, 17 January 2009 Last Updated: Thursday, 16 January 2014 Written by irina

Daca vreti sa dati gata pe cineva, aveti solutia perfecta: tort de nuca si crema de ciocolata!

O sa pun pentru inceput o felie:

Blat:
250g nuca macinata
zahar invertit (facut din 250 ml apa, 200g zahar si un vf. cutit sare lamaie)
8 oua
2 linguri cacao

Crema 1:
Un pachet de unt se lasa sa se inmoaie.
Se amesteca zahar invertit sau miere (2 linguri) cu 3 linguri cacao si un pic de apa calda.


Se amesteca untul cu cacao si zaharul.
Se adauga 2-3 galbenusuri (optional).


Crema 2:
Frisca facuta din smantana pentru frisca.
Se amesteca usor cu furculita de sus in jos cu acelasi amestec de cacao si zahar sau miere.

Acest tort nu se insiropeaza si este mai bun a doua zi. 

Blatul:

Se amesteca nuca si cacao.


Se prepara zahar invertit: se incalzeste pe foc apa, se amesteca zaharul cu sarea de lamaie. Se ia spuma de deasupra cu o lingura de lemn.
Se opareste nuca cu zaharul invertit si se lasa sa se raceasca.


Cand este rece se amesteca cu galbenusurile, apoi cu albusurile batute spuma.


Se rastoarna intr-o cratita de 2 l in care a fost pusa hartie de copt (sau hartie obisnuita unsa cu unt) si se baga la cuptor. Este gata cand se crapa usor in centru.

 Asa arata inainte de a fi pus in cuptorul incalzit:

 

 Si asa este cand l-am scos din cuptor:

 

 

 

 

 

 

Hits: 3815