Responsive Joomla Templates by BlueHost Coupon

Schiacciata con uva (paine cu struguri)

Created: Wednesday, 23 September 2009 Last Updated: Thursday, 16 January 2014 Written by irina

 

O minunatie! Paine cu struguri, o combinatie simpla, gustul strugurilor care s-au transformat int-un fel de dulceata se potriveste perfect cu painea. O reteta taraneasca din Toscana pe care v-o recomand din toata inima!

400g faina (am pus jumatate alba, jumatate integrala)

5-6 linguri zahar (sau 3-4 linguri miere si 2-3 zahar)

ulei de masline

1 cubulet de drojdie (25g)

sare

800g -1 kg  struguri negri mici

2-3 linguri gris

Se aleg boabele de struguri, se lasa sa se usuce (se pun in prajitura fara apa).

Se face un aluat ca de paine din faina, , sare, 3-4 linguri miere sau zahar, drojdie, apa, 4 linguri ulei de masline. Se framanta minim 10 minute si se lasa sa creasca intr-un vas acoperit cu servet, la loc caldut.

 

Dupa ce si-a dublat volumul, se imparte in doua si se intind foi ca de placinta (foaie care se pune deasupra usor mai mica decat cealalta). 

Se pun pe prima foaie 3/4 din struguri, se preseaza usor, se presara 3-4 linguri zahar, 3-4 linguri gris, se stropeste cu 4 linguri ulei.

 

Se pune deasupra cea de-a doua foaie, se unesc marginile celor doua foi.  

Deasupra se pun restul de struguri, se preseaza usor sa intre in foaie si se unge cu ulei deasupra. Se pune in tava mare de la aragaz pe hartie de copt. 

 

Pofta buna! 

Hits: 4032