Responsive Joomla Templates by BlueHost Coupon

Inghetata nougat

Created: Tuesday, 28 July 2009 Last Updated: Thursday, 16 January 2014 Written by irina

 

Inghetata delicioasa si cremoasa!  Deoarece nu contine apa sau albus ca inghetata obisnuita, nu trebuie scoasa din frigider ca sa asteptam sa se dezghete un pic, este exact la temperatura buna de mancat si  de infipt lingurita in ea. Si nu se topeste intr-o parte si ramane inghetata in alta. E perfecta!

Puteti sa variati si sa inlocuiti untul de arahide cu cafea instant de cereale, amestecata cu putina apa astfel incat sa fie cat mai solida sau sa nu puneti nici cacao si sa taiati o ciocolala amaruie fin (e mai buna decat pe razatoare) si sa faceti o inghetata straciatella.  

4 galbenusuri de ou

2-3 linguri cacao

400g smantana pentru frisca (neaparat sa fie pentru frisca, nu iese cu smantana obisnuita)

4-5 linguri de miere mai groasa (sau mai mult daca va place mai dulce)

175g unt de arahide

Smantana pentru frisca pe care am folosit-o este cea din poza, atunci cand am batut-o cu mixerul isi dubleaza aroape volumul:

 

Se bat spuma galbenusurile cu mierea, se adauga untul de arahide si se amesteca. Se lasa un putin sa se mai intareasca. Se adauga cacao. 

Se bate cu mixerul smantana pana se face spumoasa  (putem adauga putina lamaie), apoi o incorporam usor in amestecul de unt de arahide, cu furculita, de sus in jos. 

Mai jos am facut aceasta inghetata cu praf de roscove si doar 2-3 lingurite de unt de arahide, delicioasa e prea putin spus! 

 

Hits: 4506