Responsive Joomla Templates by BlueHost Coupon

Baclava

Created: Thursday, 10 September 2009 Last Updated: Thursday, 16 January 2014 Written by irina

Toamna, vremea nucilor, asa ca ce sa fie mai potrivit decat o baclava usor de facut? 

 

400g foi de placinta subtiri din comert 

400g nuca

1 pachet de unt

300-400 ml miere 

Se piseaza nuca.

Intr-o tava de dimensiuni 30x35cm se pun 2 foi si se coc la cuptor pana se rumenesc.  

Se scoate tava din cuptor si dupa ce s-a racit un pic se asaza alternativ foaie de placinta si se presara cu nuca, pana terminam foile si nuca (avem grija sa asezam primele foi astfel incat sa aiba marginile in afara ca sa le putem indoi deasupra). 

Dupa ce indoim marginile foilor in tava, asezam inca 2 foi deasupra. Apoi o taiem in patrate sau romburi.

Pachetul de unt se topeste in ibric si toate taieturile de la placinta se oparesc cu untul fierbinte si se baga la cuptor.

Se coace pe jumatate sa se rumeneasca putin.

Se scoate din cuptor si se opareste cu siropul fierbinte facut din 600 ml apa cu mierea. 

Se baga din nou la cuptor pana capata culoare aurie si daca este cazul se mai poate pune sirop suplimentar dupa gust.

Se lasa sa se raceasca si apoi se taie.

Hits: 4427