Responsive Joomla Templates by BlueHost Coupon

Salata Caesar

Created: Friday, 13 February 2009 Last Updated: Thursday, 16 January 2014 Written by irina

Aceasta salata poarta numele bucatarului american de origine italiana, Caesar Cardini. Se spune ca aceasta salata a fost creata in 1924 cu ingredientele ramase in bucatarie si deoarece restaurantul era foarte aglomerat, salata era preparata pe marginea mesei clientilor.  O alta poveste spune ca a fost creata de un grup de staruri de la Holywood, dupa un week-end prelungit.

Ingredientele clasice ale acestei salate sunt: salata verde, crutoane cu usturoi, suc de lamaie, ulei de masline, parmezan, oua crude sau fierte (moi), piper negru proaspat macinat, sos Worcestershire.

Mai jos doua variante de salata: una clasica cu salata verde si alta cu broccoli si patrunjel si marar. Amandoua delicioase!

Ingrediente pentru salata de mai sus:

1 salata verde

4-5 felii de paine, taiata cubulete (fara coaja)

100g mozarella

ciuperci proaspete (sau conserva)

2-3 catei usturoi

Sosul: 2 galbenuse de ou, ulei de masline, 1-2 linguri iaurt, 1 lingura zeama de lamaie, 1-2 catei usturoi, sare, piper.

Painea taiata cubulete se prajeste in 1 lingura de ulei de masline cu usturoi (se amesteca incontinuu ca sa nu se arda).  Cand este gata se mai poate adauga 1 catel de usturoi pisat daca va place un gust de usturoi mai pronuntat.

Se prepara maioneza din cele 2 galbenuse cu ulei de masline. Apoi se adauga restul ingredientelor pentru sos si se amesteca. 

Ciupercile se taie si fie se pun crude in salata, fie se calesc in putin ulei, dupa care se adauga apa, se pune capacul si se lasa sa se inabuse la foc mic. 

Pentru salata cu brocolli si marar:

200g broccoli

1 legatura mare  marar

1 legatura mare patrunjel

200g ciuperci

4-5 felii de paine crutoane preparate la fel ca mai sus

sosul: acelasi de mai sus

Se taie broccolli si verdeturile marunt, se amesteca toate ingredientele.

Hits: 2738