Responsive Joomla Templates by BlueHost Coupon

Fattet Hommos

Created: Friday, 20 March 2009 Last Updated: Thursday, 16 January 2014 Written by irina

Este un fel de mancare traditional libanez, de care m-am indragostit!

500g de naut, pus la inmuiat 7-8 ore si fiert (poate fi fiert cu 1 lingurita de bicarbonat de sodiu)

500ml iaurt

1 catel de usturoi

seminte de pin 50g (pot fi inlocuite cu nuci caju)

1/2 lingurita menta uscata

sare

paine libaneza

Se pune painea la cuptor sa se prajeasca, trebuie supravegheata pentru ca se arde foarte usor.

Se face o pasta din usturoi, sare si menta. Se amesteca aceasta pasta cu iaurtul. 

Se pregateste un vas care poate fi pus in cuptor. Pe fundul vasului se pun bucatele de paine de aprox. 2-3 cm, se adauga nautul bine scurs si deasupra se pune iaurtul. Se pune la cuptor cu foc mic si se lasa aprox. 20 minute.

Semintele de pin se prajesc intr-o tigaie de teflon, fara ulei. Cand se scoate mancarea de la cuptor se pun semintele deasupra.

Se seveste calda.

 

 

 

Hits: 2531