Responsive Joomla Templates by BlueHost Coupon

Rulada cu ciuperci

Created: Tuesday, 20 January 2009 Last Updated: Thursday, 16 January 2014 Written by irina

O reteta de rulada dintr-o carte clasica de bucate, Silvia Jurcovan.

Foaie:

100g faina

100g unt (untdelemn)

sare

500ml lapte

5 oua mari

Umplutura:

1/2 kg ciuperci

1 ceapa

50ml untdelemn sau unt

150-200 ml smantana groasa

50-100g branza  telemea rasa sau parmezan, marar

Foaia:

Se topeste untul pe foc mic si se amesteca cu faina, numai un minut, ca sa se infierbante putin, fara sa se rumeneasca. Se stinge cu laptele fierbinte, adaugat in 2-3 randuri, amestecand d efiecare data sa nu se faca cocoloase. Se obtine un sos omogen.

Cand sosul este aproape rece se pun galbenusele, sarea. Albusurile se bat spuma si se amesteca apoi usor prin rasturnare, de jos in sus.

Se pune hartie de copt in tava de aragaz si se pune compozitia. Cuptorul se incalzeste dinainte. Focul se reduce dupa 10 min., dar cuptorul nu se deschide 20 min.

Dupa ce se scoate tava din cuptor se desprinde hartia si se rastoarna pe un servet uscat. 

Se pune umplutura si se ruleaza cu ajutorul servetului. 

Umplutura:

Ceapa taiata marunt se caleste, 2 minute, in unt sau untdelemn, apoi se adauga ciupercile taiate felii subtiri care se inabusa, acoperite la foc mic, pana scade apa ce o lasa si se moaie. Se adauga sare (daca nu se pune branza telemea), piper, marar si se pastreaza la cald, pe un vas cu apa fierbinte. Ciupercile se amesteca cu smantana, apoi se desarta peste foaia de rulada calda, se intind uniform, se presara cu parmezan (cascaval) sau telemea rasa.

Rulada se serveste calda sau rece.

 

Hits: 3126