Responsive Joomla Templates by BlueHost Coupon

Placinta cu spanac sau stevie

Created: Wednesday, 21 January 2009 Last Updated: Thursday, 16 January 2014 Written by irina

 

 

 

Foaia ( cantitatile sunt pentru tava de la aragaz):

1. Amestecam:

200ml apa

3 linguri ulei

putina sare

faina cat cuprinde ca sa iasa o coca destul de tare

2. Amestecam 70ml ulei cu faina pana obtinem o crema de consistenta unei smantane groase.

Impartim aluatul obtinut la pctul. 1 in doua si intindem foaie de dimensiunea tavii. Pe foaie intindem jumatate din cantitatea de amestec de ulei si faina. Rulam foaia si apoi o facem un "melc", ca in fotografie.

Procedam la fel si cu partea a 2a de coca.

Intindem apoi foile cu melcul in picioare (ca in foto), altfel foaia cand va fi coapta nu se va mai desface in straturi.

Melcul:

 

Umplutura:

1 kg de spanac, se spala si se opareste, se toaca marunt.

250g branza (telemea, de vaci)

3-4 oua

un pahar de smantana

sare

Se amesteca toate ingredientele.

 

Se intinde o foaie, se pune pesmet sau gris pe ea, se pune umplutura si apoi a doua foaie. 

 

 

Hits: 4167