Responsive Joomla Templates by BlueHost Coupon

Cum se folosesc nucile de sapun?

Created: Tuesday, 17 August 2010 Last Updated: Thursday, 16 January 2014 Written by irina

Nucile de spalat sunt fructele unui copac are creste in India si contin aproximativ 12% saponina (saponina este un detergent natural) in coaja lor. In contact cu apa calda, saponina continuta in coaja nucilor de spalat este eliberata in apa. Cea mai frecventa utilizare a lor este de detergent pentru rufe.
Rufele vor ramane moi fara sa mai folosim balsam pentru rufe.
Nucile de spalat nu strica tesaturile, iar rufele colorate isi vor mentine culorile fara sa mai apara petele albe sau decolorarea produsa de detergentii chimici.

Rufele spalate cu nuci de sapun au un miros de “curat” fara sa fie parfumate. In cazul in care doriti ca rufele dumneavoastra sa fie parfumate puteti pune cateva picaturi de ulei esential de ylang-ylang, levantica, trandafir etc. pe saculetul de panza in care puneti nucile.


Cate nuci sa folosesc pentru o spalare?
Pentru o masina de spalat cu capacitatea de 4.5 kg sunt suficiente 4-5 nuci intregi. In cazul in care rufele sunt foarte murdare sau apa este dura, mariti cantitatea de nuci. Nucile se pun intr-un saculet de panza (inclus in pachet) in masina de spalat, impreuna cu rufele.
Un saculet de 1kg de nuci va ajunge aproximativ 1 an de zile daca spalati cu masina automata de 3 ori pe saptamana, deci veti economisi si bani!

Nucile de spalat scot petele?
La fel ca majoritatea detergentilor, pentru pete va trebui sa folositi un tratament separat.
Pentru a amplifica efectul de degresare puteti folosi otet alimentar pe care sa il puneti in compartimentul in care se pune balsamul. Otetul va face in plus ca rufele dumneavoastra sa fie si mai moi.
Un studiu realizat in Belgia de o revista a consumatorilor a aratat ca nucile de spalat scot 44.3% din petele de grasime, petele vegetale in medie de 15.6%, iar petele  de proteine, cum ar fi cele de cacao, in proportie de 9%.

Rufele albe vor ramane albe?
Deoarece nucile sunt maro, rufele albe vor deveni usor galbene daca nu adaugati bicarbonat de sodiu.
Nucile de spalat nu contin inalbitor optic, care da impresia in lumina ca rufele albe sunt foarte albe. Inalbitorul optic ramane in fibre si in contact cu pielea poate provoca iritatii.

Nucile de spalat trebuie scoase din masina in timpul ciclului de clatire a rufelor?
Nu, deoarece in contact cu apa rece cantitatea de saponina eliberata in apa este foarte mica.

Hits: 7547