Responsive Joomla Templates by BlueHost Coupon

Nucile de spalat, detergent ideal pentru hainele copiilor

Created: Tuesday, 17 August 2010 Last Updated: Thursday, 16 January 2014 Written by irina

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Dupa spalare, in fibrele hainelor raman urme de detergenti, oricat de bine le-am clati. In contact cu pielea acestea pot provoca alergii, eczeme etc.

Nucile de sapun nu contin nici un fel de chimicale, sunt doar sparte si scos samburele din interior, deci veti spala cu un produs 100% natural.

Revista “Que Choisir” din Franta a realizat un test asupra riscului de alergie dat de detergentii de rufe sub forma de praf. Au fost testate aproximativ 60 de produse.  Din 17 produse testate doar 4 nu contineau nici o componenta alergica si puteau fi calificate hipoalergenice.  Din 13 detergenti de rufe, 5 contineau substante parfumante alergenice mai mult de 0,01% (100ppm).
Aceasta revista reaminteste ca subtantele alergene nu sunt decat parfumuri inutile, prezente in cantitate mare mai ales in balsamurile pentru rufe (nu este recomandata folosirea balsamurilor la spalarea lenjeriei bebelusilor, copiilor sau a persoanelor cu pielea sensibila). In fapt majoritatea balsamurilor pentru rufe contin doze alergene in cantitate de pana la 1000 mg/kg de detergent!

Solutii:
1. Sa nu folosim balsam de rufe si sa il inlocuim foarte simplu cu otet alb! Este la fel de eficient, nu este alergenic, foarte economic si fara miros chimic.
2. Daca doriti ca rufele sa fie parfumate, folositi cateva picaturi de ulei esential natural de lavanda sau ylang-ylang impreuna cu otetul.

Hits: 2753