Responsive Joomla Templates by BlueHost Coupon

Supa de fasole mung

Created: Thursday, 19 March 2009 Last Updated: Thursday, 16 January 2014 Written by irina

Fasolea mung este folosita in bucataria asiatica si se considera ca echilibreaza corpul, indiferent de tipologia lui, mai ales daca este pregatita cu condimente specifice fiecarei tipologii. Ea activeaza principiul masculin, plus si corespunde gustului dulce si astringent. Se digera mai usor decat fasolea obisnuita si este deosebit de nutritiva.

1 cana de fasole mung

1 cana de legume taiate cubulete (morcov, telina, patrunjel, pastarnac)

1 lingura de ulei de masline

2-3 cuisoare macinate

1 lingurita ghimbir proaspat, taiat marunt

1 lingurita de usturoi, taiat marunt

1/2 lingurita chimen 

1/2 lingurita coriandru macinat

1/2 lingurita turmeric

sare

patrunjel verde tocat

Se lasa fasolea la inmuiat 7-8 ore, apoi se fierbe (fierbe relativ repede fata de fasolea obisnuita) si nu se arunca apa in care a fiert.

Intr-o tigaie se  pune uleiul si cand este cald se adauga semintele de chimen si se lasa pana incep sa sara. Se adauga restul de condimente, se lasa pe foc 1-2 minute, timp in care se amesteca. Se adauga legumele si se mai lasa cateva minute. Apoi adaugam apa si punem capacul, lasam sa fiarba pana cand sunt gata legumele. 

Se amesteca legumele cu fasolea (cu tot cu apa in care a fiert) si se mai lasa cateva minute pe foc.

O alta varianta este sa radem morcovul, telina, patrunjelul pe razatoare, sa le calim in ulei impreuna cu usturoiul si ghimbirul, apoi sa adaugam apa. Candsunt aproape fierte adaugam fasolea si condimentele, mai lasam sa fiarba impreuna.

La sfarsit se adauga patrunjelul verde tocat.

 

 

 

 

 

Hits: 8533